Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Blog

Nem lehet kihagyni! – Billynél lazul a világbajnok Jéri Tamás

Nem lehet kihagyni! – Billynél lazul a világbajnok Jéri Tamás

A világ- és Európa-bajnok agyaggalamblövő, Jéri Tamás kiegészítő sportágként választotta a testépítést, hogy meglegyen az erőnléte az ötkilós fegyver emelgetéséhez. A versenyek előtt mindig ellátogat Billyhez, hogy tökéletes és laza legyen az izomzata.

A bajnokok Billyhez járnak című menüponton belül már találkozhattak Jéri Tamás világ- és Európa-bajnok agyaggalamblövő nevével. Elsőre talán szokatlan lehet, hogy egy technikai sportág klasszisa számára miért ennyire fontos a professzionális sportmasszázs, ám Tamás hamar választ adott a kérdésre.

– A fegyvernek súlya van, körülbelül ötkilós, ezt kell naponta legalább kétszáz, de akár ötszáz alkalommal is felemelni. Embert próbáló feladat annak, aki nincs hozzászokva a magas ismétlésszámhoz, ráadásul a fegyver keményen vissza is rúg, amikor elsütöm. Ha nincs megfelelő fizikum valaki mögött, akkor hamar elfárad, romlik a technikája, nem tudja végrehajtani tökéletesen a mozdulatokat, azaz hibázik. Hogy ez velem ne történjen meg, „rámozdultam” a testépítésre a jobb fizikum érdekében. Ha pedig súlyzós edzésről beszélünk, szükség van sportmasszőrre, akik közül Billy az egyik legjobb, akinél valaha jártam – fogalmazott Jéri Tamás.

A sportlövőknél egyébként nem alapfelszereltség a kondizás, kis pocakkal is lehet tenni az egyensúlyért. Tamás nem ezt az utat választotta, ezért a lövőedzések mellé egyharmados arányban beépítette a súlyzókat is. Mivel nyári sportágról beszélünk, ilyenkor a fegyver van főszerepben, télen viszont többet jár a terembe, hogy megalapozza a következő szezont.

– A versenyek előtt három-négy nappal abbahagyom a súlyzózást, rápihenek, regenerálódom. Két-három nappal a megmérettetés előtt mindig eljövök Billyhez, ez kell ahhoz, hogy tökéletes és laza izomzattal mehessek a lőállásba.

Tamás 2016-ban lett világ- és Európa-bajnok agyaggalamb-lövészetben, a tavalyi eseményeken azonban nem indult, mert az olimpiai számra, skeetre váltott. 2018-tól újra agyaggalamblövőként szerepel.