Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Blog

Billynél járt hazánk legerősebb embere

Billynél járt hazánk legerősebb embere

Magyarország legerősebb embere is kipróbálta a Billy Masszázst az Eb-bronzérmes súlyemelő, Nagy Péter személyében. Hiába bánik el könnyen több száz kilóval, a kezelés alatt a 32 éves sportoló is megkapaszkodott a masszázságy szélében.

Magyarország legerősebb embere – így szokták emlegetni azt a súlyemelőt, aki a királykategóriában, ólomsúlyban megszerzi a magyar bajnoki címet. Az ok egyszerű: nincs ember hazánkban, aki nála nagyobb terhet lenne képes a feje fölé emelni. Ezt a titulust 2005 óta mondhatja magáénak Nagy Péter, aki rédei származású, de nyugodtan mondhatjuk szegedinek, hiszen évek óta a csongrádi megyeszékhelynek szállítja a sikereket.

Minden sportolónak szüksége van a gyúrásra, főleg akkor, ha fárasztó időszakot tudhat maga mögött. Peti az elmúlt három hétvégén remekelt: előbb tizedik helyet szerzett a türkmenisztáni világbajnokságon, majd besöpörte sorozatban tizennegyedik magyar bajnoki címét, végül pedig klubcsapatával az élen végzett a Spanyol Kupában.

Ez után az eredményes sorozat után látogatott el Billy műhelyébe. Peti hiába erős, mint a bivaly, Tari Balázs vaskezei között ő is sokszor megkapaszkodott a masszázságy szélében.

– Hú, ez kemény volt – mondta az Európa-bajnoki bronzérmes sportoló a Billynél töltött másfél órás kezelés után. A leginkább a jobb lábszáránál voltak fájdalmai, azt a részt alaposan „rendbe kellett tennie” Balázsnak.

– Habár alapvetően nem szeretem a kemény gyúrást, ez most jól esett, már egyből utána felszabadult érzésem volt. A fájdalmas pontokat muszáj kikezelni, hogy aztán ne az edzésen, versenyen okozzanak gondot. Egyszer például a térdem miatt kellett kihagynom egy időszakot, pedig az alapvető probléma a fenekemnél volt egy izomcsomóval, az okozta a nagyobb bajt – mesélte.

A kezelés a lábak mellett a karokra irányult, nem meglepő, hogy egy súlyemelőnél ezek a leginkább megterhelt részek.

– Masszázs után sosem edzem, hagyok egy pihenőt az izmoknak. Most is ezt tettem, azonban kicsivel utána ismét munkába álltam, december végén még lesz egy fontos versenyem Katarban. Már zajlik az olimpiai kvalifikációs időszak, és mivel szeretnék ott lenni 2012 és 2016 után 2020-ban is az ötkarikás játékokon, ezek nagyon fontos megmérettetések – tette hozzá.