Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Blog

Vadkerti: Billynél kiléptem a komfortzónámból, de megérte

Vadkerti: Billynél kiléptem a komfortzónámból, de megérte

Magyar bajnok, EHF-kupa-győztes, olimpikon kézilabdázó járt Billynél: Vadkerti Attila is kipróbálta a Billy Masszázs Szeged kezelését. Az egykori sportoló elmondta, amikor a gyúrás után elment edzeni, egyből észrevette, hogy másként reagál a teste.

Vadkerti Attilát Szegeden senkinek sem kell bemutatni. 1996 és 2016 között húsz évet töltött el a jelenleg MOL-PICK Szeged néven szereplő kézilabdacsapatban, előbb az utánpótlásban, majd a felnőttek között. Később csapatkapitánnyá vált, válogatott és olimpikon lett, utolsó szezonjában pedig utánpótlás operatív igazgató volt. 2016 óta a PC Trade Szeged KKSE női csapatának stratégiai igazgatója.

Játékosként a pályafutása bővelkedett a sikerekben: volt bajnok (2007), Magyar Kupa-győztes (2006, 2008), olimpiai negyedik (2012), EHF-kupa-győztes (2013), de megkapta a Magyar Ezüst Érdemkeresztet és megválasztották Szeged Sportolójának is. Ezeket sokan tudják róla, egyvalamit viszont eddig titokban tartott.

– Bár a két évtized alatt bármikor lett volna lehetőségem, egy kezemen össze tudom számolni, hányszor gyúrattam le magam Pick-játékosként – mesélte a Körte becenevű sportoló, mielőtt felfeküdt Billy munkaasztalára.

Felkészítettük előre, hogy kemény másfél óra vár rá, a kezelés végére pedig rájött, igazat mondtunk. Néhány nappal később megkérdeztük, milyen hatással volt rá a Billy Masszázs Szeged.

– Azt mindig tudtam, hogy van értelme a gyúrásnak, de azt is, hogy csak akkor, ha mélyen belenyúlnak az izmokba, az pedig időnként fáj. Ez volt az egyik oka, amiért játékosként kerültem a gyúrópadot. Billy kezelése után azonban felülírtam az eddigi álláspontomat. A hátsó izmokat vette kezelésbe, a vádlim, a combom és a hátam volt középpontban. Már a másfél óra után egyből látszott, hogy teljesen más érzés van azokban a testrészeimben, amiket átdolgozott. Két napig izomlázam volt, utána viszont, amikor elmentem edzeni, egészen másképp reagált a testem. Nem voltak bekeményedve, befeszülve az izmaim, könnyebben ment a nyújtás, rugalmasabb volt mindenem. Van az a mondás, hogy a szépségért kicsit meg kell szenvedni: nos, ez az egészségre is igaz. A kezelés során alaposan kiléptem a komfortzónámból, de megérte – tette hozzá Vadkerti Attila.