Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Blog

Varga Katalin: Alig várom, hogy legközelebb is mehessek

Varga Katalin: Alig várom, hogy legközelebb is mehessek

„Már egyetlen alkalomtól teljesen megszűnt a probléma” – mondta a Billy Masszázs hatásáról a paralimpikon, világbajnoki negyedik kajakos, Varga Katalin. A 2020-as tokiói játékokra készülő sportoló a tökéletes forma elérésében Billyre is számít.

„Nagyon komoly volt” – ezzel kezdte Varga Katalin, miután arra kértük, mesélje el, hogyan érezte magát a Billy Masszázs Szeged kezelése után. Az NKM Szegedi Vízisport Egyesület paralimpikon, világbajnoki negyedik kajakosa elsősorban fájós háta miatt fordult Billyhez, de sportolóként több testrészével is akadt gondja a túlzott terhelés miatt.

– Öt éve kajakozom versenyszerűen, jártam már sok masszőrnél, de így még nem „szedett szét” senki. Előzetesen jeleztem, hogy a hátam mellett az alkarom, a felkarom és a csuklyám is fáj, Billy pedig minden izmot külön megdolgozott. A jobb alkarommal hosszú ideje bajlódom, még a 2016-os riói paralimpiára való felkészülés során kezdődtek a problémák. Teniszkönyök, golfkönyök, ínhüvelygyulladás – folyamatosan gondjaim voltak. Még a mandulámat is kivették emiatt, hátha egy gyulladás okozza a bajt. Hiába nyújtottam, hengereztem, állandósult a fájdalom, ami természetesen a teljesítményemet is befolyásolta. Én is alig hiszem el, de Billy kezelése után, már egyetlen alkalomtól teljesen megszűnt a probléma. Fantasztikus – mesélte örömmel a magyar bajnok sportoló.

Ha „defekt” van az izmokban, nem tudnak úgy dolgozni, fejlődni, ezt érezte is magán.

– Azért imádkoztam, hogy végre valaki nyúljon hozzá normálisan. Balázs mesélte, hogy kenuzott korábban, így tudta, milyen terhelést kap a testünk. Sejtettem, hogy fájni fog, káromkodtam is rendesen, de valamit valamiért. A kezelés végén pontosan úgy éreztem magam, mint a Billy Masszázs Szeged Facebook-oldalán látható vicces posztban a róka. Nagy szavak, de nyugodtan mondhatom, hogy ez a kezelés utánozhatatlan, páratlan, legalábbis én hasonlóval sem találkoztam korábban – mondta.

Katalin nagy erőkkel készül második paralimpiájára: 2020-ban Tokióban rendezik az ötkarikás játékokat. A kvalifikációt még ki kell vívnia, ehhez pedig a májusi Európa-bajnokságon, majd a szegedi világbajnokságon sem mindegy, hogyan szerepel.

– Biztos, hogy ebben az időszakban törzsvendég leszek Billynél, hiszen szeretnék tökéletes formában versenyezni. Alig várom, hogy legközelebb is mehessek – tette hozzá.